אוכל
צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל

לביבות ברוקולי קיציות

כשלוקחים לביבות פשוטות (אבל טעימות בטירוף!), ומגישים אותן עם מטבל זריז של יוגורט לימוני וקווץ' של עגבנייה - אפשר להרשים אפילו את מלכת אנגליה

רון יוחננוב | mako אוכל | פורסם 29/06/21 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 76 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 ראש ברוקולי, קצוץ דק 

2 תפוחי אדמה, מגוררים בפומפייה 

1 בצל קטן, מקולף ומגורר בפומפייה 

חופן פטרוזיליה ו/או כוסברה, קצוצות

2 שיני שום, כתושות

מעט צ'ילי חריף טרי, קצוץ דק 

5 כפות קמח תופח 

2 ביצים 

מלח

פלפל שחור 

שמן לטיגון

ליוגורט המתובל:

גביע יוגורט (כל סוג שאוהבים)

שן שום, כתושה

קליפה מגוררת מחצי לימון 

מלח

להגשה (אופציונלי):

פנים של עגבניות (מה שנקרא "שחלות") 

מעט שמן זית 

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקציצות.

2 מחממים שמן במחבת ומטגנים את הלביבות עד הזהבה (אפשר גם לאפות ב-200 מעלות על נייר אפייה משומן כ-15 דקות, או עד הזהבה). 

לביבות ברוקולי קיציות (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
מילוי נדיב וכיפי, אל תתקמצנו|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

3 מערבבים בקערה את מרכיבי היוגורט המתובל.

4 מגישים את הלביבות עם מטבל היוגורט וקישוט של עגבניות ושמן זית.

>> רוצים לקבל את כל המתכונים שלנו ישירות למייל?

לביבות ברוקולי  (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
לביבות ברוקולי |צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

לעמוד האינסטגרם של רון יוחננובאם אתם עוד לא שם.