קרמבו ביתי שוקולדי
מתכון לקרמבו עם טוויסט שוקולדי: הר מוקצף במילוי שוקולד על עוגייה עגולה, ומלמעלה ציפוי שוקולדי. תצטיידו בשקית זילוף, בעוגיות שאתם אוהבים בשביל הבסיס ובקצת סבלנות - ותקבלו קינוח סתווי מפנק ומהמם
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
ל 16-20 יחידות:
3 ביצים
כוס סוכר (200 גרם)
כפית תמצית וניל (או מחית וניל)
ממרח שוקולד למילוי
עוגיות עגולות לבחירה
לציפוי:
200 גרם שוקולד לבחירה
2 כפות שמן קנולה
אופן ההכנה:
1 מפרידים את הביצים. מעבירים את החלבונים יחד עם הסוכר והווניל לקערה ומתחילים בבישול בבן מארי: מניחים סיר עם מים על הכיריים. מעל הסיר מניחים את הקערה עם הסוכר, החלבונים והווניל. מדליקים את הלהבה ומתחילים לערבב את הסוכר עם החלבונים עד שהסוכר נמס לחלוטין. חשוב מאוד לערבב כל הזמן, אחרת תקבלו חביתה מתוקה. מכניסים אצבע בזהירות לתוך התערובת ומוודאים שאין גרגירים של סוכר ורק אז מכבים את הלהבה.
2 מעבירים את תערובת החלבונים למיקסר ומתחילים להקציף במהירות בינונית עד לקבלת קצף יציב מאוד. יש להקציף לפחות 8 דקות.
3 מעבירים את ממרח השוקולד לשקית זילוף עם צנתר חלק ודק.
4 מעבירים את קצף הביצים לשקית זילוף נפרדת עם צנתר חלק ועבה.
5 מניחים את העוגיות על מגש. מזלפים על כל עוגייה מעט שוקולד ועליו מזלפים את הקצף (הדגמה בסרטון).
6 ממימיסם את השוקולד והשמן בפולסים קצרים עד שהשוקולד נמס לחלוטין (אפשר גם בבן מארי), מצפים את הקרמבו ומעבירים לקירור עד שהציפוי יתקשה.
* אפשר להוסיף לציפוי סוכריות, אגוזים, פירות או כל תוספת אחרת שאוהבים.
* אפשר להשתמש בכל עוגייה שאוהבים כבסיס הקרמבו.
* אפשר להשתמש בממרח שוקולד חלבי אם לא מעוניינים בקינוח פרווה.
רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".
לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב, אם אתם עוד לא שם.
בתיאבון!