אוכל
צילום׃ רון יוחננוב, אוכל טוב

חצ'פורי מהיר במחבת

מתקתקים בצק משני מרכיבים (שלושה כולל המלח) ומילוי פשוט לא פחות, יוצרים צורת פיתה וצורבים על המחבת 3 דקות מכל צד. איך לא הכרנו את המתכון הזה עד היום? באמת שערורייה

רון יוחננוב | אוכל טוב | פורסם 18/02/19 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 273 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2-3 כוסות קמח תופח

200 מ”ל יוגורט

חצי כפית מלח (לא חובה)

מעט חמאה מומסת, לטיגון

למלית:

100 גרם גבינה צהובה מגורדת

100 גרם גבינה בולגרית מפוררת

ביצה

מעט זעתר

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מערבבים את הקמח, היוגורט והמלח בקערה עד שנוצר בצק אחיד וגמיש (מתחילים עם שתי כוסות, ואם צריך מוסיפים עוד).

2 מערבבים יחד את חומרי המלית.

3 מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעלה דק בצורת פיתה.

חצ'פורי במחבת של רון יוחננוב (צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב)
איזו פיתה מהממת|צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב

4 מניחים מלית במרכז העלה, אוספים את הבצק מסביב וסוגרים מלמעלה (כמו חינקלי). תולשים את עודף הבצק, ומגלגלים לכדור (אפשר לראות את התהליך בווידיאו כאן).

5 מרדדים בזהירות את הבצק הממולא לפיתה בעובי של כס"מ.

6 מחממים מחבת עם תחתית כפולה ומנחים את הפיתה על המחבת. צורבים כ-3 דקות על אש בינונית (עד שהפיתה מזהיבה מלמטה), מורחים מעט חמאה מומסת והופכים, לטיגון מהצד השני. מורחים בחמאה גם את הצד הלא מרוח. מורידים מהאש ומגישים.

* מעדיפים לאפות? מרחו מעט שמן על הבצק, סדרו את החצ'פורי על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואפו כ-10 דקות ב-190 מעלות.

רון יוחננוב הוא בעל קבוצת הפייסבוק מבשלים ואופים עם רון יוחננוב.