אוכל
צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל

בורקס גבינה משפחתי

שתי שכבות של בצק עלים, ביניהן תערובת של גבינות, מעליהן ביצה טרופה ושומשום - תודה לאל על הנחמות הקטנות, הפשוטות והטעימות של החיים

רון יוחננוב | mako אוכל | פורסם 29/09/20 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 204 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (30 מנות):

חבילת בצק עלים 

למילוי:

250 גרם גבינה לבנה לבישול ואפייה (טוב טעם, כנען וכיו"ב)

200 גרם גבינת פטה או בולגרית 

200 גרם גבינה צהובה מגורדת 

2 ביצים 

מלח לפי הטעם

לעיטור:

ביצה טרופה

שומשום

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות. פותחים את בצק העלים על משטח העבודה ומחלקים לשני חלקים שווים.

2 מרפדים תבנית בנייר אפייה ופורסים עליה חצי מהבצק.

>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?

 

בורקס גבינה משפחתי (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
בורקס גבינה משפחתי|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

3 מערבבים את חומרי המילוי ומורחים על הבצק. מכסים במחצית השנייה של הבצק.

4 חותכים את הבורקס הלא אפויים למלבנים, מורחים ביצה טרופה ומפזרים שומשום.

5 אופים 40-50 דקות, עד הזהבה, מצננים מעט ומגישים עם סלט.

רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

לעמוד האינסטגרם של רון יוחננובאם אתם עוד לא שם.