שקשוקה עם תפוחי אדמה
מתכון לשקשוקה משודרגת: שקשוקה עם תפוחי אדמה. נכון ששקשוקה היא יופי של ארוחה בפני עצמה, אבל כדי להפוך לאפילו יותר משביעה הוספנו לה תפוחי אדמה שמקפיצים אותה בכמה רמות של טעם וכיף
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהארבעים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
2-3 תפוחי אדמה בינוניים
5 כפות שמן זית
5 שיני שום
צ'ילי חריף טרי קצוץ דק
כף פפריקה מתוקה
3-4 עגבניות טריות חתוכות לקוביות (אפשר להשתמש גם בעגבניות מרוסקות משומרות)
4 כפות רסק עגבניות
חצי כוס מים
חצי כפית כמון
מלח
פלפל שחור
ביצים כמספר הסועדים
להגשה:
פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
1 מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לשמיניות.
2 מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את שמינות התפודים עד הזהבה, מוציאים מהמחבת ושומרים בצד.
3 מוסיפים למחבת שום, צ'ילי ופפריקה ומטגנים בקצרה. מוסיפים את העגבניות והרסק ומערבבים היטב.
4 יוצקים את המים, מחזירים את תפוחי האדמה, מתבלים, מערבבים ומבשלים 20 דקות על להבה בינונית.
5 טועמים ומתקנים תיבול אם צריך, יוצרים גומחות ומחליקים לתוכן את הביצים. מכסים את הסיר ומבשלים לפי מידת העשייה הרצויה של הביצים. מפזרים קצת פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם.
רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".
לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב, אם אתם עוד לא שם.
בתיאבון!