שקשוקה עם תפוחי אדמה
מתכון לשקשוקה משודרגת: שקשוקה עם תפוחי אדמה. נכון ששקשוקה היא יופי של ארוחה בפני עצמה, אבל כדי להפוך לאפילו יותר משביעה הוספנו לה תפוחי אדמה שמקפיצים אותה בכמה רמות של טעם וכיף
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהארבעים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
2-3 תפוחי אדמה בינוניים
5 כפות שמן זית
5 שיני שום
צ'ילי חריף טרי קצוץ דק
כף פפריקה מתוקה
3-4 עגבניות טריות חתוכות לקוביות (אפשר להשתמש גם בעגבניות מרוסקות משומרות)
4 כפות רסק עגבניות
חצי כוס מים
חצי כפית כמון
מלח
פלפל שחור
ביצים כמספר הסועדים
להגשה:
פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
1 מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לשמיניות.
2 מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את שמינות התפודים עד הזהבה, מוציאים מהמחבת ושומרים בצד.
3 מוסיפים למחבת שום, צ'ילי ופפריקה ומטגנים בקצרה. מוסיפים את העגבניות והרסק ומערבבים היטב.
4 יוצקים את המים, מחזירים את תפוחי האדמה, מתבלים, מערבבים ומבשלים 20 דקות על להבה בינונית.
5 טועמים ומתקנים תיבול אם צריך, יוצרים גומחות ומחליקים לתוכן את הביצים. מכסים את הסיר ומבשלים לפי מידת העשייה הרצויה של הביצים. מפזרים קצת פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם.
![שקשוקה עם תפוחי אדמה (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2021/10/12/shakshuka_potatos_autoOrient_g.jpg)
רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".
לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב, אם אתם עוד לא שם.
בתיאבון!