אוכל
צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל

ביצה בקן

שנים שלא הכנו ביצה בקן, וכבר שכחנו כמה כיף זה. מזל שרון יוחננוב נזכר, דקה לפני פסח, בגרסה המפנקת הזו ללחם מטוגן בחמאה, עם ביצת עין ושדרוג של מוצרלה מגורדת. עשר דקות עבודה (15, אם אתם חותכים סלט קטן)

רון יוחננוב | mako אוכל | פורסם 16/03/21 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעשר דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.6 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

2 פרוסות לחם 

20 גרם חמאה

2 ביצים

50 גרם מוצרלה או גבינה צהובה מגורדת 

מלח

פלפל שחור 

אופן ההכנה:

1 מניחים 2 פרוסות לחם על משטח העבודה ובעזרת חותכן או כוס יוצרים חור עגול במרכז של כל פרוסה. 

2 מחממים מחבת עם חמאה ומניחים פרוסת לחם במרכז המחבת. 

3 שוברים ביצה לתוך צלוחית ושופכים אותה לתוך החור העגול שבמרכז הפרוסה. מפזרים מעל גבינה, מלח ופלפל שחור. 

>> רוצים לקבל את כל המתכונים שלנו ישירות למייל?

>> מתכונים לפסח

4 מנמיכים מעט את הלהבה, מטגנים כ-2 דקות ולאחר מכן הופכים את פרוסת הלחם לטיגון עד מידת העשייה שאתם אוהבים. מעבירים לצלחת. 

5 מטגנים מעט את עיגולי הלחם (החלקים שהוצאנו) משני הצדדים, ומניחים בעדינות מעל או לצד החור עם הביצה. 

רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

לעמוד האינסטגרם של רון יוחננובאם אתם עוד לא שם.