פתיתים עם בשר טחון בסיר אחד
הילדים שוב רעבים? ראשית, תתרגלו, זה מתחיל להיות מצב קבוע. ושנית - קבלו את הפתרון הקסום שלכם, היישר ממטבחו של רון יוחננוב. כמו שהוא עצמו היטיב לנסח: הכל בסיר אחד ושלום על ישראל
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול, קצוץ דק
4 שיני שום, כתושות
מעט צ'ילי חריף (לא חובה)
500 גרם בשר בקר טרי טחון
כף פפריקה
מעט בהרט (לא חובה)
100 גרם רסק עגבניות (לא חובה)
כף סילאן
2 כפות רוטב סויה
מעט בזיליקום או פטרוזיליה, קצוצים
מלח
פלפל שחור
800 מ"ל מים
שקית פתיתים (600 גרם) מכל סוג
אופן ההכנה:
1 מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את השום והצ'ילי החריף (אם רוצים) ומזהיבים מעט.
2 מוסיפים את הבשר ומקפיצים עד שהוא משנה צבע. מוסיפים את הפפריקה ואת שאר המרכיבים, חוץ מהמים והפתיתים.
>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?
3 מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
4 מבשלים כ-6 דקות על להבה גבוהה, ומוסיפים את הפתיתים.
5 מערבבים, מכסים, מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים כ-20 דקות.
6 פותחים את הסיר ומערבבים. מכסים וממתינים עוד 5 דקות לפני ההגשה.
רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".
לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב, אם אתם עוד לא שם.
** אפשר להכין את המנה עם כל סוג של פתיתים, ואפילו עם פסטה (רק צריך יותר מים).
** אפשר להחליף את הבקר בבשר הודו או עוף (פרגיות).