אוכל
צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל

פתיתים עם בשר טחון בסיר אחד

הילדים שוב רעבים? ראשית, תתרגלו, זה מתחיל להיות מצב קבוע. ושנית - קבלו את הפתרון הקסום שלכם, היישר ממטבחו של רון יוחננוב. כמו שהוא עצמו היטיב לנסח: הכל בסיר אחד ושלום על ישראל

רון יוחננוב | mako אוכל | פורסם 11/10/20 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 192 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 כפות שמן זית

1 בצל גדול, קצוץ דק

4 שיני שום, כתושות

מעט צ'ילי חריף (לא חובה)

500 גרם בשר בקר טרי טחון

כף פפריקה

מעט בהרט (לא חובה)

100 גרם רסק עגבניות (לא חובה)

כף סילאן

2 כפות רוטב סויה

מעט בזיליקום או פטרוזיליה, קצוצים

מלח

פלפל שחור

800 מ"ל מים

שקית פתיתים (600 גרם) מכל סוג

אופן ההכנה:

1 מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את השום והצ'ילי החריף (אם רוצים) ומזהיבים מעט.

2 מוסיפים את הבשר ומקפיצים עד שהוא משנה צבע. מוסיפים את הפפריקה ואת שאר המרכיבים, חוץ מהמים והפתיתים.

>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?

3 מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.

4 מבשלים כ-6 דקות על להבה גבוהה, ומוסיפים את הפתיתים.

5 מערבבים, מכסים, מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים כ-20 דקות.

6 פותחים את הסיר ומערבבים. מכסים וממתינים עוד 5 דקות לפני ההגשה.

רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

לעמוד האינסטגרם של רון יוחננובאם אתם עוד לא שם. 

** אפשר להכין את המנה עם כל סוג של פתיתים, ואפילו עם פסטה (רק צריך יותר מים).

** אפשר להחליף את הבקר בבשר הודו או עוף (פרגיות).