צילום׃ Anna Shepulova, shutterstock
כנפיים אפויות שמרגישות מטוגנות
הבעיה הכי גדולה עם אפייה זה שהיא לא טיגון, ולא משנה כמה תשקיעו - התוצאה תהיה יבשה יותר, משעממת יותר, קריספית פחות. אז מה עושים? משתמשים בטריק הזה, שגורם לכנפי העוף לצאת מהתנור כאילו בילו בשמן רותח
רון יוחננוב | mako אוכל
| פורסם 01/07/19
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
קילו כנפיים, חצויות ונקיות
שקית אבקת אפייה
כפית מלח
לרוטב (אופציה בלבד):
חצי כוס רוטב צ'ילי מתוק
רבע כוס רוטב צ'ילי חריף
3-4 כפות רוטב סויה
שן שום מגוררת
מעט ג'ינג'ר מגורר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-220 מעלות.
2 מערבבים את הכנפיים בקערה עם המלח ואבקת האפייה עד שהן מצופות מכל הכיוונים.
3 מסדרים את הכנפיים על רשת שמתחתיה תבנית ומכניסים לתנור.
4 צולים כחצי שעה או עד הזהבה.
5 מחממים את כל חומרי הרוטב במחבת כמה דקות, מכניסים את הכנפיים ומערבבים כמה דקות תוך המשך חימום עד שהרוטב נספג יפה. מגישים חם חם (אפשר לפזר שומשום).
רון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".