אוכל
צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל

עוף וקוסקוס בתבנית אחת

גם השבוע רון יוחננוב עם מתכון פצצה: הקוסקוס מתבשל עם העוף, שבעצמו הושרה עוד קודם בסויה וסילאן, ואל כל הקסם הזה מצטרף תיבול מפתיע וטאץ' של רוזמרין. אנחנו מבטיחים לכם חגיגית: גרגר קוסקוס אחד לא יישאר

רון יוחננוב | mako אוכל | פורסם 01/09/20 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 273 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 בצל

5 כפות שמן זית (לטיגון)

3 כרעיים עוף

4 כפות סילאן

שליש כוס סויה

350 גרם אינסטנט קוסקוס (בינוני / עבה)

חצי כוס שקדים (גפרורים או קצוצים)

חצי כוס חמוציות

400 מ"ל מים חמים

כף תבלין גריל

כפית ראס אל חנות או בהרט (לא חובה)

מעט רוזמרין

פטרוזיליה לעיטור 

אופן ההכנה:

1 קוצצים בצל דק דק ומטגנים במעט שמן עד הזהבה. 

2 מחממים תנור ל-200 מעלות.

>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?

3 בקערה מערבבים את העוף עם הסילאן והסויה ומשרים (אפשר להכין מבעוד מועד שהעוף יספוג טעמים). 

4 שופכים לקערה את הקוסקוס, השקדים, החמוציות והבצל. 

5 מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים היטב. 

עוף וקוסקוס בתבנית אחת (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
עוף וקוסקוס בתבנית אחת|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

6 מניחים מעל את חלקי העוף ושופכים את יתרת המרינדה על הקוסקוס. 

7 מפזרים מעל העוף את התבלין גריל והראס אל חנות. 

רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב 

8.     מוסיפים את הרוזמרין ומכניסים לתנור.

9.     אופים ללא כיסוי כ-50 דקות. 

מגישים חם, אפשר עם פטרוזיליה טרייה.