תפוחי אדמה מעוכים בטעם פלאפל
מצאנו את הלהיט שלנו ליום העצמאות הקרוב, והוא לא כולל שיפודים וסטייקים. חבר'ה, אנחנו מתכננים להגיע למנגל המשפחתי ולגנוב את ההצגה עם תפוחי אדמה אפויים בטעם פלאפל, והחלק הכי טוב? אנחנו נכין אותם ברבע שעה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
שקית תפוחי אדמה מיני (אפשר גם תפוחי אדמה גדולים בכמות של ק"ג אחד)
3 כפות שמן
כף קורנפלור
כף פפריקה
כפית אבקת שום גבישי
כפית אבקת בצל או אבקת מרק בצל
כפית כמון
כף פטרוזיליה יבשה (לא חובה)
כף כוסברה יבשה (לא חובה)
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מבשלים את תפוחי האדמה יחד עם הקליפה רק עד שהם מתחילים להתרכך או עד שהם נבקעים והקליפה מתחילה להיסדק.
2 מחממים תנור ל-220 מעלות. מערבבים בקערה את כל התבלינים, הקורנפלור והשמן.
>> רוצים לקבל את כל המתכונים שלנו ישירות למייל?
3 מסננים את תפוחי האדמה, מעבירים לקערה ומערבבים יחד כך שכל תפוחי האדמה יצופו מכל הכיוונים.
4 מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מועכים את תפוחי האדמה בעזרת פטיש או כוס.
5 אופים 30 דקות או עד הזהבה.
רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".
לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב, אם אתם עוד לא שם.