צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל
מוקפץ כרובית
אחרי שאפינו וטרפנו פחמימות ללא הרף בגלל הקורונה ובזכות החג וסוף השבוע הארוך שהגיע איתו, הגיע הזמן לארוחה מעולה ובלי אף פחמימה: ביצים, ירקות ורוטב בטעמים אסייתיים. כל הכיף, מינוס האשמה
רון יוחננוב | mako אוכל
| פורסם 02/06/20
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1 כרובית גדולה (לא קפואה)
1 בצל קטן, קצוץ דק
חצי כוס אפונה
גזר, חתוך לרצועות
2 ביצים
רבע כרוב, חתוך לרצועות דקות
כפית ג'ינג'ר קצוץ
רבע/חצי צ'ילי חריף, קצוץ
לרוטב:
כף שמן שומשום/קנולה
רבע כוס רוטב סויה
2 כפות רוטב טריאקי
2 כפות צ'ילי מתוק/חריף
להגשה:
בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה:
1 מגררים את הכרובית בפומפייה או מעבד מזון.
![מוקפץ כרובית. המרכיבים (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2020/06/01/mukpatz_kruvit_g.jpg)
![מוקפץ כרובית. כרובית מגוררת בפומפייה או מעבד מזון (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2020/06/01/mukpatz_kruvit2_c.jpg)
2 מכינים את הביצים: מקשקשים את הביצים ומניחים בצד.
3 מחממים היטב ווק או מחבת, ומתחילים להקפיץ את הירקות כ-3 דקות על להבה גבוהה, למעט הכרובית. מוסיפים רוטב.
4 מוסיפים את הכרובית והביצים המקושקשות, מנמיכים את הלהבה אם יש צורך, ומקפיצים ל-4 דקות נוספות.
5 מגישים עם בצל ירוק או כל עשב תיבול שאוהבים.
רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".
לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב
![מוקפץ כרובית - מוכן (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2020/06/01/mukpatz_kruvit3_c.jpg)
בתיאבון!