אוכל
צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל

עוגיית ענק ב-6 טעמים

עוד לא החלטתם מה להכין למשלוח מנות? תנו לנו לפתור לכם את ההתלבטות עם פתרון שיוציא אתם המלכים של פורים: עוגיית שוקולד ענקית שמתחלקת ל-6, וכל חלק בטעם אחר לחלוטין. מי לא ירצה לקבל כזה משלוח?

רון יוחננוב | mako אוכל | פורסם 03/03/20 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 139 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

200 גרם חמאה

חצי כוס סוכר חום

כוס סוכר לבן 

2 וחצי כוסות קמח תופח

כפית אבקת סודה לשתייה 

2 ביצים 

כפית תמצית וניל

לתוספות השונות:

50 גרם שוקולד לבן

50 גרם שוקולד מריר+חצי כף קקאו

50 גרם שוקולד חלב+כף גדושה נוטלה

50 גרם סוכריות קרמל+חופן בייגלה 

כף חמאת בוטנים+ חוספן סוכריות צבעוניות

50 גרם עוגיות אוראו קצוצות

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 

2 מכינים את הבצק: ממיסים את החמאה ומסיפים אליה את הסוכר, הקמח, אבקת האפייה והביצים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. 

עוגיית ענק ב-6 טעמים. התוספות (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
עוגיית ענק ב-6 טעמים. התוספות|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

3 מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים ולכל תערובת בצק מוסיפים תוספת שונה (שוקולד לבן, שוקולד מריר+חצי כף קקאו, שוקולד חלב+כף גדושה נוטלה, סוכריות קרמל+חופן בייגלה , כף חמאת בוטנים+ חוספן סוכריות צבעוניות ועוגיות אוראו קצוצות) ומערבבים.

עוגיית ענק ב-6 טעמים. לפני אפייה (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
עוגיית ענק ב-6 טעמים. לפני אפייה|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

4 מסדרים את כל תערובות הבצק בתוך תבנית עגולה ומשטחים (כמו בתמונה למעלה).

עוגיית ענק ב-6 טעמים (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
עוגיית ענק ב-6 טעמים|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

5 אופים כחצי שעה, מקררים מעט וחותכים ל-6 פרוסות.

* בשביל גרסת פרווה ניתן להמיר את החמאה בנטורינה/מרגרינה.

* אפשר לשלב כל תוספת אחרת שאוהבים (עוגיות/ממרח לוטוס, בוטנים, שקדים, אגוזים וכו')

עוגיית ענק ב-6 טעמים. יותר טוב ממשלוח פיצה (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
עוגיית ענק ב-6 טעמים. יותר טוב ממשלוח פיצה|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל
עוגיית ענק חתוכה ל-6 (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
עוגיית ענק חתוכה ל-6|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב