אוכל
צילום׃ רון יוחננוב, אוכל טוב

עוגיות אמסטרדם

לקח לו כמה ניסיונות, אבל הוא הצליח: רון יוחננוב פיצח את המתכון לעוגיות אמסטרדם! טיפה קריספיות בקצוות, רכות ופאדג'יות מבפנים וטעימות בטירוף. אנחנו הכנו 20 עוגיות, והן נגמרו תוך 20 דקות

רון יוחננוב | אוכל טוב | פורסם 03/02/20 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 2102 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-20 עוגיות:

150 גרם סוכר

50 גרם סוכר חום 

100 גרם חמאה רכה

2 ביצים

כפית תמצית/מחית וניל

60 גרם קקאו 

200 גרם קמח לבן

כפית אבקת אפיה

כפית סודה לשתיה

150 גרם מטבעות/פרליני שוקולד לבן

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הסוכר (הלבן והחום) והחמאה, עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים לקערה את הביצים והווניל וממשיכים לערבב. מוסיפים את החומרים היבשים: קקאו, קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה, ומערבבים ערבוב קצר, עד לקבלת תערובת אחידה.

עוגיות אמסטרדם - החומרים (צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב)
עוגיות אמסטרדם - החומרים|צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב

3 מעבירים את הבצק להתייצבות במקרר, כחצי שעה לפחות. 

4 מכינים את העוגיות: עבור כל עוגייה מגלגים שני כדורים מתערובת הבצק - אחד במשקל 25 גרם, ואחד במשקל 10 גרם. על גבי תבנית מרופדת נייר אפייה משטחים את הכדור הראשון, במרכזו מניחים את מטבעות/פרלין השוקולד הלבן, משטחים את הכדור השני מעליו ומהדקים את הקצוות.

עוגיות אמסטרדם לפני אפייה (צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב)
עוגיות אמסטרדם לפני אפייה|צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב

5 אופים 10-12 דקות. אפשר להניח להן להתקרר ומעט ואפשר להתנפל עליהן כשהן עוד חמות. 

עוגיות אמסטרדם אפויות עם הפתעה בפנים (צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב)
עוגיות אמסטרדם אפויות עם הפתעה בפנים|צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב

ערימת עוגיות אמסטרדם  (צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב)
ערימת עוגיות אמסטרדם |צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב

רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב