צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל
עוגת שוקולד פאדג' ב-2 מרכיבים
האמת, גם אנחנו פקפקנו. איפה הקמח? איפה החמאה? איפה למען השם הסוכר? אבל עובדה זו עובדה: את העוגה הזו מכינים משני מצרכים בלבד - שוקולד וביצים (ואם אתם רוצים בכלל להפציץ, גם קצפת)
רון יוחננוב | mako אוכל
| פורסם 08/07/19
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית בקוטר 22 ס"מ:
4 ביצים
250 גרם שוקולד איכותי (מעל 60% מוצקי קקאו)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 מקציפים את הביצים (חלבון וחלמון יחד) בקערת המיקסר 5-6 דקות, עד לקבלת קציפה תפוחה וגבוהה.
3. במקביל ממיסים את השוקולד בפולסים קצרים במיקרו (או בבן מארי). מצננים מעט.
4 מוסיפים כשליש מקציפת הביצים לקערת השוקולד ומקפלים אותה פנימה, כדי לאוורר מעט את התערובת.
5 מוסיפים את יתרת הקציפה לקערת השוקולד ומערבבים במרית בתנועות קיפול, עד לקבלת תערובת אחידה.
6 מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-30 דקות.
7 מגישים עם גלידה קרה ו/או הר של קצפת.
רון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".