אוכל
צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל

קפטה טורקית

קציצות בקר קטנות וממזריות שמכינים עם פרוסות תפוחי אדמה ורוטב עגבניות משגע, הכל ביחד, בתבנית אחת. כלום בלגן, פחות משעה בתנור - ויש לכם איסטנבול קטנה במטבח. זה הרגע להזמין אורחים לצהריים

רון יוחננוב | mako אוכל | פורסם 24/11/20 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 350 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקציצות:

500 גרם בשר טחון 

2 פרוסות לחם יבשות רטובות ומפוררות או 50 גרם פירורי לחם 

ביצה 

שן שום כתושה 

מעט צ'ילי חריף 

כפית כמון 

חצי כפית תבלין קציצות שאוהבים  

צרור פטרוזיליה קצוצה 

מלח

פלפל שחור  

מעט מים או מים מוגזים (אם הבלילה יבשה מדי)

לתפוחי האדמה:

חצי ק"ג תפוחי אדמה, מקולפים וחתוכים לפרוסות דקות  

לרוטב:

400 גרם (קופסת שימורים) עגבניות קצוצות דק או עגבניות מרוסקות  

כוס מים חמימים  

2 כפות רסק עגבניות  

2 כפות שמן זית 

מלח

פלפל שחור  

כף אבקת מרק (לא חובה)  

2 כפות סילאן  

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות.  

2 מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצות לקבלת תערובת אחידה.  

3 מגלגלים לקציצות קטנות.  

>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?

4 מסדרים את תפוחי האדמה על תבנית מרופדת בנייר אפייה או בתוך סיר שמתאים לתנור.  

5 מניחים מעל את הקציצות.  

6. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב ושופכים מעל תפוחי האדמה והקציצות.  

7 מכסים את התבנית או הסיר ומכניסים לתנור למשך 40-50 דקות (תלוי בעובי תפוחי האדמה).  

רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

לעמוד האינסטגרם של רון יוחננובאם אתם עוד לא שם.