אוכל
צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל

ספגטי עם קציצות בשר רכות ברוטב עגבניות

בכל יום אנחנו מחפשים מתכון לארוחת צהריים פשוטה וטעימה ממצרכים שיש לנו בבית, ובימים כאלה אפילו יותר. המתכון הזה עונה על הדרישות, וגם נותן הזדמנות טובה להפעיל קצת את הילדים

רון יוחננוב | mako אוכל | פורסם 24/03/20 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 273 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 חבילת ספגטי

לקציצות:

400 גרם בשר בקר טחון

1 בצל מגורד

1 תפוח אדמה בינוני מגורד

2 שיני שום כתושות

חופן עלי בזילקום קצוצים

1 ביצה

שלושת רבעי כוס פירורי לחם

מלח

פלפל שחור

לרוטב:

2-3 כפות שמן זית

200 גרם רסק עגבניות

700-900 מ״ל מי בישול של הפסטה

כף פפריקה אדומה

6-8 שיני שום קצוצות

חופן קטן של עלי בזילקום (אפשר יבש אם אין)

2-3 כפות סילאן

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ושומרים את מי הבישול (נשתמש בהם יותר מאוחר ברוטב).

2 במקביל, מכינים את הקציצות: מערבבים את כל מצרכי הקציצות היטב בקערה.

ספגטי קציצות בשר. המצרכים לקציצות (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
ספגטי קציצות בשר. המצרכים לקציצות|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

3 יוצרים כדורי בשר קטנטנים (במשקל של 20 גרם כל אחד).

4 מטגנים את הקציצות עם מעט שמן במחבת, עד שמזהיבות מכל הצדדים (אם לא רוצים לטגן - אפשר לאפות את הקציצות בתנור על 200 מעלות עד הזהבה).

ספגטי קציצות בשר. טיגון הקציצות (אפשר לאפות) (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
ספגטי קציצות בשר. טיגון הקציצות (אפשר לאפות אם רוצים)|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

5 מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר רחב, מטגנים את השום, מוסיפים את הפפריקה ומזהיבים מעט (זהירות לא לשרוף את השום). מוספים את הרסק, מי הבישול של הפסטה ששמרנו בצד ומערבבים. מתבלים ומבשלים כמה דקות.

6 מוסיפים את הקציצות ומבשלים עם הרוטב כ-8 דקות.

7 רגע לפני ההגשה מכניסים לסיר  הרוטב והקציצות את הספגטי, מערבבים ומגישים חם.

רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב

ספגטי קציצות בשר רכות רכות (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
ספגטי קציצות בשר רכות רכות|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל