אוכל
צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל

עוגיות לימון רכות ומושלגות

אין ספק שבזמן האחרון החיים נותנים לנו לימונים, ות'אמת? כבר נמאס לנו מלימונדה. מזל שרון יוחננוב פרגן לנו מתכון קליל שבקלילים לעוגיות לימון מהממות שאין לכם שום סיכוי לא להצליח, אפילו בימים אלה

רון יוחננוב | mako אוכל | פורסם 21/09/20 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 581 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (30 מנות):

2 כוסות קמח לבן 

כפית אבקת אפייה 

100 גרם חמאה מומסת 

ביצה

חצי כוס סוכר לבן 

מעט תמצית וניל 

מיץ מלימון אחד 

קליפה מגוררת מלימון אחד 

לציפוי:

100 גרם אבקת סוכר

100 גרם סוכר לבן 

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל המרכיבים בקערה עד שמתקבל בצק אחיד ורך (אם יצא לכם רטוב מדי - מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה). 

>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?

2 מחממים תנור ל-180 מעלות.  

3 מכדררים את הבצק לכדורים קטנים.  

4 מגלגלים כל כדור בסוכר ולאחר מכן באבקת סוכר. 

עוגיות לימון מושלגות - לפני אפייה (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
עוגיות לימון מושלגות - לפני אפייה|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

5 מסדרים באופן מרווח בתבנית מרופדת נייר אפייה ואופים כ-12 דקות. 

6 מקררים עד להתייצבות.  

רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

לעמוד האינסטגרם של רון יוחננובאם אתם עוד לא שם.