אוכל
צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל

בייגלה ביתי ללא גלוטן

נשנוש ביתי שמריח ומתפצח בפה ממש כמו הדבר האמיתי - מינוס הגלוטן, שכאן אין ממנו אפילו פירור. מכינים בלילה, מזלפים טבעות, אופים - ולא מפסיקים לנשנש

רון יוחננוב | mako אוכל | פורסם 25/02/20 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 254 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 ביצים

מעט מלח 

2 כפות גבינה לבנה

3 כפות גדושות חמאת בוטנים 

כפית אבקת אפייה 

אופן ההכנה:

1 טורפים בקערה את הביצים מוסיפים את המלח, הגבינה וחמאת הבוטנים, ומערבבים.

2 מוסיפים לתערובת אבקת אפייה ומערבבים היטב, עד לקבלת תערובת אחידה. 

3 מעבירים את התערובת לשקית זילוף ומעבירים אותה להתייצבות במקרר לשעה.

מזלפים לחישוקים (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
מזלפים לחישוקים|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

4 מחממים תנור ל-200 מעלות.

חטיף בייגלה לפני אפייה (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
חטיף בייגלה לפני אפייה|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

5 מרפדים תבנית בנייר אפייה ומתחילים בהכנת החטיפים: מזלפים עיגולים (או צורה אחרת אם רוצים), בוזקים מעל שומשום, קצח, מלח גס או כל תבלין אחר שאוהבים. 

חטיף בייגלה אחרי אפייה (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
חטיף בייגלה אחרי אפייה|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

6 מכניסים לתנור לאפייה עד הזהבה, כ-20 דקות (עשוי להשתנות בהתאם לתנור).

חטיפי בייגלה ביתי  (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
חטיפי בייגלה ביתי |צילום: רון יוחננוב, mako אוכל
חטיף בייגלה ביתי (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
חטיף בייגלה ביתי|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב