צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל
לביבות תפוחי אדמה אפויות
לביבות תפוחי אדמה שחומות ויפות מבחוץ, טעימות ורכות מבפנים, עם פינוק בצורת גבינת פטה, בכלום עבודה וכמעט ללא שמן? נראה לנו שאפשר להגיד שרון יוחננוב ארגן לנו פה נס חנוכה פרטי
רון יוחננוב | mako אוכל
| פורסם 01/12/20
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
3 תפוחי אדמה בינוניים (אפשר לשלב גם גזר, זוקיני או בצל)
3 כפות קמח (או שיבולת שועל טחונה או פירורי לחם)
2 ביצים
100 גרם גבינת פטה 5%
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות (לקבלת אפקט מטוגן – צריך לאפות בחום גבוה).
2 מקלפים את תפוחי האדמה, מגררים בפומפייה דקה וסוחטים היטב מנוזלים.
>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?
3 מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
4 מעבירים את התערובת לתבנית שקעים משומנת - כ-2 כפות בכל שקע.
5 אופים כ-30 דקות או עד הזהבה.
** אפשר לרסס בשמן מלמעלה להזהבה יפה יותר.
רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".
לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב, אם אתם עוד לא שם.