אוכל
צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל

צלעות תירס

במסעדות כבר הבינו שמדובר בלהיט, אבל אתם יודעים מה? ממש לא צריך להיות שף בשביל להכין צלעות תירס בבית. רון יוחננוב ייקח אתכם לשם יד ביד, אתם רק תקצרו את המחמאות

רון יוחננוב | mako אוכל | פורסם 26/10/21 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 קלחי תירס (לא מבושלים)

2 כפות שמן 

שן שום כתושה או מגוררת (אפשר להמיר בכפית אבקת שום)

מלח

פלפל שחור

לרוטב:

4 כפות מיונז איכותי  

כפית חרדל דיז'ון 

מיץ מחצי לימון

כף חומץ

מלח

פלפל שחור

להגשה:

פטרוזיליה קצוצה

גבינת פרמזן מגוררת 

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. בזהירות רבה חוצים את קלחי התירס לאורכם. חוצים כל אחד מהחצאים לאורך, לקבלת מעין צלעות (ראו בתמונה). מעבירים לתבנית.

ככה חותכים את התירס לצלעות (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
ככה חותכים את התירס לצלעות|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

3 מערבבים את השמן והתבלינים בקערה.

4 מברישים את התירס בשמן המתובל וצולים בתנור 20 דקות.

5 מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב.

6 מורחים את הרוטב על התירס, מפזרים פטרוזיליה ופרמזן ומגישים.

צלעות תירס - תקריב (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
הורסות|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

לעמוד האינסטגרם של רון יוחננובאם אתם עוד לא שם. 

בתיאבון!