עוגיות מרוקאיות מזולפות
אנחנו מתים על עוגיות מרוקאיות, אלה שקוראים להן גם "עוגיות מכונה", ומהיום נכין רק את אלה של רון יוחננוב, עם טוויסט מעולה שעושה את החיים קלים: לא צריך מכונה או מטחנת בשר, פשוט משתמשים בצנתר ומזלפים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
200 גרם חמאה / נטורינה לגרסה פרווה - מומסת
חצי כוס סוכר למתיקות מאוזנת
רבע כוס שמן קנולה
כפית תמצית וניל
חצי כוס מיץ תפוזים סחוט טרי (אולי תצטרכו טיפונת יותר - הסבר בהמשך)
420 גרם (3 כוסות) קמח לבן רגיל
כפית אבקת אפייה
קורט מלח
שלושת רבעי כוס של תוספת שאוהבים - (קוקוס / שומשום / חצי חצי)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מקציפים את החמאה יחד עם הסוכר עד לקבלת קרם אחיד.
3 מורידים את המיקסר למהירות בינונית ומוסיפים את השמן, הונילי ומיץ התפוזים.
4 שופכים פנימה את היבשים ומערבבים כ-2 דקות עד שמתקבל רך מאוד. אם צריך - אפשר להוסיף מעט מיץ תפוזים או שמן, עד לקבלת מרקם רך.
>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?
5 מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר (עדיף צנתר בינוני - העוגיות עוד תופחות באפייה), ומזלפים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
6 אופים כ-20 דקות או עד הזהבה.
שימו לב:
* לא חייבים מיקסר, אפשר פשוט לערבב בקערה את כל המרכיבים עד לקבל בצק רך.
* במידה ומכינים את העוגיות במטחנת בשר, אין צורך במרקם רך מידי.
* הזילוף: חשוב להשתמש בשקיות זילוף חזקות ואיכותיות. לא משנה סוג ועיצוב הצנתר - יוצא יפה בכל מצב.
רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".
לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב
בתאבון!