אוכל
צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל

בקלאווה תפוחים ואגוזים

מתכון לבקלאווה של רון יוחננוב לכל מי שמחפש לעשות רושם בחג ולהכין קינוח מיוחד: רולדות פריכות ממולאות תפוחים ואגוזים ומעליהן סירופ מתקתק וארומטי. שאחד האורחים יכין עוגת דבש, מה קרה?

רון יוחננוב | mako אוכל | פורסם 31/08/21 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.5 67 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חבילת עלי בצק פילו 

חמאה מומסת להברשה / ספריי שמן  

למילוי:

3 תפוחי עץ מקולפים וחתוכים לקוביות קטנטנות 

כף קינמון 

100 גרם סוכר דמררה 

100 גרם חמאה  

150 גרם אגוזי מלך 

2 כפות קמח לבן או קורנפלור  

לסירופ:

כוס סוכר 

כוס מים  

גרידה מלימון אחד  

מקל קינמון  

אופן ההכנה:

1 מקלפים את תפוחי העץ וחותכים את שלושתם לקוביות כמה שיותר קטנות. מעבירים לקערה ומערבבים עם הקמח, הסוכר והאגוזים עד לקבלת תערובת אחידה. 

>> עוד מתכונים לראש השנה

>> עוגת דבש קלאסית לראש השנה

2 פותחים את דפי הפילו על משטח העבודה ומברישים כל דף בחמאה. מניחים שני דפים אחד על השני, מניחים את המילוי במרכז ומגלגלים לרולדה דקה.

3 מניחים את הרולדה בתבנית וחוזרים על הפעולה עם שאר הדפים, עד שמתקבלת תבנית מלאה ברולדות דקות וארוכות. מברישים שוב בחמאה כל רולדה.

>> רוצים לקבל את כל המתכונים שלנו ישירות למייל?

4 מחממים תנור לחום של 180 מעלות  

5 חותכים את הרולדות (לפני האפייה) בתוך התבנית לריבועים בגודל רצוי, מכניסים לתנור לאפייה של כחצי שעה או עד הזהבה.

6 במקביל לאפייה, מכינים את הסירופ:  מבשלים בסיר קטן על להבה בינונית סוכר, מים, קינמון וגרידת לימון על להבה בינונית.

7 בסיום האפייה, מזגגים את הבקלאווה בסירופ החם (ממש בסמוך להגשה על מנת להשאיר אתה בקלאווה קריספית). בתיאבון!

רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

לעמוד האינסטגרם של רון יוחננובאם אתם עוד לא שם. 

בקלאווה תפוחים ואגוזים עם סירופ (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
בקלאווה תפוחים ואגוזים עם סירופ|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל