אוכל
צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל

חצילים ברוטב עגבניות

חצילים בתנור זה להיט, אם מוסיפים להם רוטב עגבניות אז בכלל, ואם מעל הכל מפנקים אותם בשכבה יפה של גבינה, שמקבלת מכת חום בתנור - זה כבר לגמרי הסוף. אז ככה

רון יוחננוב | mako אוכל | פורסם 05/10/21 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 45 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חציל

כוס וחצי רוטב עגבניות (ראו מיד)

100 גרם גבינה צהובה או מוצרלה, מגוררת

מלח

פלפל שחור 

לרוטב:

כוס וחצי עגבניות מרוסקות (אפשר מקופסת שימורים)

מעט אורגנו או בזיליקום טרי 

מעט פפריקה חריפה או צ'ילי חריף טרי

2 שיני שום, כתושות

3 כפות שמן זית

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות.

2 חוצים את החציל וחורצים בכל אחד מהחצאים בסכין בצורת שתי וערב.

3 מערבבים את חומרי הרוטב, ושופכים חצי ממנו לתבנית.

4 מסדרים את חצאי החציל על הרוטב ושופכים את שאר הרוטב מלמעלה. ממליחים ומפלפלים.

5 מכסים בניר אפייה ורדיד אלומניום ומכניסים לתנור ל-30 דקות.

6 מסירים את הכיסוי, מפזרים גבינה וצולים עוד כ-10 דקות, או עד הזהבה. מגישים חם.

רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

לעמוד האינסטגרם של רון יוחננובאם אתם עוד לא שם. 

בתיאבון!