חצילים ברוטב עגבניות
חצילים בתנור זה להיט, אם מוסיפים להם רוטב עגבניות אז בכלל, ואם מעל הכל מפנקים אותם בשכבה יפה של גבינה, שמקבלת מכת חום בתנור - זה כבר לגמרי הסוף. אז ככה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
חציל
כוס וחצי רוטב עגבניות (ראו מיד)
100 גרם גבינה צהובה או מוצרלה, מגוררת
מלח
פלפל שחור
לרוטב:
כוס וחצי עגבניות מרוסקות (אפשר מקופסת שימורים)
מעט אורגנו או בזיליקום טרי
מעט פפריקה חריפה או צ'ילי חריף טרי
2 שיני שום, כתושות
3 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות.
2 חוצים את החציל וחורצים בכל אחד מהחצאים בסכין בצורת שתי וערב.
3 מערבבים את חומרי הרוטב, ושופכים חצי ממנו לתבנית.
4 מסדרים את חצאי החציל על הרוטב ושופכים את שאר הרוטב מלמעלה. ממליחים ומפלפלים.
5 מכסים בניר אפייה ורדיד אלומניום ומכניסים לתנור ל-30 דקות.
6 מסירים את הכיסוי, מפזרים גבינה וצולים עוד כ-10 דקות, או עד הזהבה. מגישים חם.
רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".
לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב, אם אתם עוד לא שם.
בתיאבון!