עוגיות מרנג עם שוקולד ואגוזים
יש פה מישהו שמפחד ממרנג? אנחנו מזהים יד מהוססת או שתיים מול המסך, ושמחים להרגיע עם מתכון של רון יוחננוב למרנג עם טריק שתמיד מצליח, והופך לעוגיות הכי יפות וטעימות שיש. והעיקר, אתם יודעים, לא לפחד כלל
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
למרנג:
2 חלבונים
150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר
כפית חומץ (לא חובה אבל מומלץ)
כף קורנפלור
כף תמצית וניל
תוספות:
100 גרם שוקולד צ'יפס או שוקולד קצוץ
50 גרם אגוזים (לוז, מלך, פקאן או שקדים)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-100 מעלות.
2 בסיר קטן ממלאים מים ומביאים לרתיחה. מעל הסיר מניחים קערה (בן מארי) ולתוכה מוסיפים את החלבונים יחד עם הסוכר.
3 מערבבים את הסוכר והחלבונים היטב כל הזמן עד שכל הסוכר נמס לחלוטין, (חשוב לערבב, שלא יהפוך לחביתה).
4 מעבירים את החלבונים עם הסוכר הנמס לקערת המיקסר ומתחילים להקציף במהירות עד שמתקבל קצף תפוח ויציב. לקראת סיום מוסיפים את הוניל והחומץ ומקציפים מעט עד שנטמעים בתוך הקצף. את החומץ לא חייבים להוסיף, אבל זה משדרג את המרקם בתוך המרנג למשהו שמזכיר מרשמלו.
5 מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים שוב. מוסיפים פנימה את האגוזים והשוקולד.
6 מרפדים תבנית בנייר אפייה, ובעזרת 2 כפות מניחים תלוליות של מרנג בתבנית.
7 אופים משך כשעתיים עד שהעוגיות נאפות.
>> רוצים לקבל את כל המתכונים שלנו ישירות למייל?
רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".
לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב, אם אתם עוד לא שם.