אוכל
צילום׃ רון יוחננוב, אוכל טוב

פסטה ללא גלוטן - בלי מכונת פסטה

3 מרכיבים, כמה דקות של עבודה, מערוך וגלגלת - זה כל מה שאתם צריכים בשביל להתפנק עם פסטה ביתית מעולה ונטולת גלוטן. החיסרון היחיד, שהוא גם יתרון: צריך לאכול אותה מיד

רון יוחננוב | אוכל טוב | פורסם 21/05/19 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 46 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

160 גרם קמח שקדים

160 גרם קמח טפיוקה

2 ביצים שלמות גודל  M

2 חלמונים

אופן ההכנה:

1 מערבבים את הקמחים בקערה גדולה ויוצרים גומה במרכז.

2 שופכים פנימה את הביצים והחלמונים ומתחילים לערבב בכף עץ. במהלך הערבוב ייווצרו גושים, וייתכן שתרגישו שהבצק יבש מדי, אבל אל דאגה – הלחות של הביצים תפתור את הבעיה.

3 לשים את הבצק 3-5 דקות, עד שהוא חלק ומבריק, ומניחים לחצי שעה במקרר.

4 מקמחים משטח עבודה בקמח טפיוקה ומרדדים את הבצק לעלה דק ככל האפשר.

5 חותכים את הבצק המרודד לרצועות באורך 5 ס"מ (הכי קל בעזרת גלגלת), ובינתיים מביאים לרתיחה סיר של מי מלח.

6 מבשלים את הפסטה 3-5 דקות, עד שהיא צפה, ומעבירים לרוטב.

* במקום 2 ביצים ועוד 2 חלמונים אפשר להשתמש ב-3 ביצים.

* את הפסטה הזו לא ניתן להכין מראש ואז לייבש ולאחסן, כי היא תישבר. מכינים ומיד אוכלים.

* רון יוחננוב הוא בעל קבוצת הפייסבוק מבשלים ואופים עם רון יוחננוב