צילום׃ Karen Sarraga, ShutterStock
פוקצ'ה מעולה בלי לישה
בניגוד לכל הפוקצ'ות שכנראה פגשתם עד היום, את זו מכינים עם קערה וכף - בלי צורך במיקסר. חוץ מזה היא רכה ואוורירית בטירוף, ולא פחות חשוב - נשארת טעימה גם למחרת. אז אפשר לדעת למה אתם מחכים?
רון יוחננוב | mako אוכל
| פורסם 05/08/19
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
כפית שמרים יבשים
320 מ"ל מים בטמפרטורת החדר
3 כוסות קמח לבן (420 גרם)
חצי כף מלח
2 כפות שמן זית
לעיטור:
שמן זית
מלח גס
עלי רוזמרין
עגבניות שרי (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 מערבבים את השמרים עם המים בקערה רחבה. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים היטב (אמורה להתקבל עיסה רטובה מאוד).
2 שופכים את שמן הזית מלמעלה ומכסים את הקערה בניילון נצמד.
3 מניחים על השיש להתפחה של 3-4 שעות או במקרר להתפחה של לילה (מתקבל בצק תפוח מאוד ומלא בבועות).
4 מחממים תנור ל-220 מעלות.
5 מעבירים את הבצק התפוח לתבנית מקומחת, מרטיבים את הידיים ומשטחים את הבצק על התבנית. יוצרים גומות בעזרת קצות האצבעות.
6 מפזרים את התוספות ואופים 20 דקות, או עד הזהבה.
רון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".