אוכל
צילום׃ Karen Sarraga, ShutterStock

פוקצ'ה מעולה בלי לישה

בניגוד לכל הפוקצ'ות שכנראה פגשתם עד היום, את זו מכינים עם קערה וכף - בלי צורך במיקסר. חוץ מזה היא רכה ואוורירית בטירוף, ולא פחות חשוב - נשארת טעימה גם למחרת. אז אפשר לדעת למה אתם מחכים?

רון יוחננוב | mako אוכל | פורסם 05/08/19 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 327 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

כפית שמרים יבשים

320 מ"ל מים בטמפרטורת החדר

3 כוסות קמח לבן (420 גרם)

חצי כף מלח

2 כפות שמן זית

לעיטור:

שמן זית

מלח גס

עלי רוזמרין

עגבניות שרי (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מערבבים את השמרים עם המים בקערה רחבה. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים היטב (אמורה להתקבל עיסה רטובה מאוד).

2 שופכים את שמן הזית מלמעלה ומכסים את הקערה בניילון נצמד.

3 מניחים על השיש להתפחה של 3-4 שעות או במקרר להתפחה של לילה (מתקבל בצק תפוח מאוד ומלא בבועות).

4 מחממים תנור ל-220 מעלות.

5 מעבירים את הבצק התפוח לתבנית מקומחת, מרטיבים את הידיים ומשטחים את הבצק על התבנית. יוצרים גומות בעזרת קצות האצבעות.

6 מפזרים את התוספות ואופים 20 דקות, או עד הזהבה.

רון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".