אוכל
צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל

עוגיות קרמוגית

המחשבה הראשונה שעלתה לנו כשראינו את היפות האלה הייתה שהן בעצם עוגיות אמסטרדם הפוכות. המחשבה השנייה הייתה שאנחנו חייבים צנצנת שלהן בבית, הבעיה היא שאז אנחנו עלולים להפוך למוקד עלייה לרגל

רון יוחננוב | mako אוכל | פורסם 08/06/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 64 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק (12 עוגיות): 

כוס סוכר 

200 גרם חמאה רכה 

ביצה  

חלמון ביצה  

כפית תמצית וניל  

2 וחצי כוסות קמח תופח   

חצי כפית סודה לשתייה  

קורט מלח

למילוי:

קוביות שוקולד (או פרלינים, אם יש)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 

2. מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את הסוכר והחמאה עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את הביצה, החלמונים והווניל וממשיכים לערבב.

>> רוצים לקבל את כל המתכונים שלנו ישירות למייל?

זוכרים עוגיות אמסטרדם?

3 מוסיפים את הקמח ואבקת הסודה לשתייה ומערבבים ערבוב קצר, רק עד לקבלת תערובת אחידה. 

4 מעבירים את הבצק להתייצבות במקרר לחצי שעה לפחות.

5 מכינים את העוגיות: מחלקים את הבצק ל-12 חלקים. ממלאים כל חלק ב-2 קוביות שוקולד ומגלגלים לעוגייה. מסדרים בתבנית מרופדת נייר אפייה, ומשטחים מעט בידיים.  

6 אופים 10-12 דקות, מצננים וזוללים.

עוגיות קרמוגית מבפנים (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
מילוי נדיב וכיפי, אל תתקמצנו|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

לעמוד האינסטגרם של רון יוחננובאם אתם עוד לא שם.