בורקס מדפי אורז ממולא בפרגית
כבר מזמן התאהבנו בבורקס דפי אורז, ועכשיו רגע לפני מבול אוזני ההמן שנאכל, ננסה להתאזן בעזרת ארוחות דיאטטיות ככל האפשר. הנה אחלה דרך להתחיל: בורקס טעים, משביע, טעים ודל קלוריות
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
ל-12 יחידות:
600 גרם פרגית, פרוסה לרצועות
1 בצל גדול, חתוך לקוביות
1 פלפל חריף (לא חובה)
12 דפי אורז
רבע כף כמון
רבע כף מלח
רבע כפית פלפל שחור גרוס
ביצה טרופה (להברשה)
שומשום
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1 מטגנים במחבת עם שתי כפות שמן את הבצל והפלפל החריף עד להזהבה.
2 מוסיפים למחבת את רצועות הפרגית וממשיכים לטגן בערך 8 דקות תוך כדי ערבוב.
3 מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס וכמון. מורידים מהאש להתקררות לפני המילוי (בערך 10 דקות).
4 אחרי שהמלית התקררה, קוצצים אותה בעזרת סכין יחסית גס.
5 מחממים תנור ל-180 מעלות.
5 מניחים את דף האורז בקערה שטוחה עם מים חמימים עד שהוא מתרכך, מניחים אותו על משטח העבודה, ממלאים במרכזו 2 כפות גדושות מהמלית ומקפלים אותו לצורת מעטפה (להקפיד לסגור היטב כדי למנוע זליגה של המלית בזמן האפייה). חוזרים על הפעולה עד לסיום המלית.
6 מברישים כל בורקס בביצה, מפזרים מעל שומשום ואופים ל-20-25 דקות (עד להזהבה).
* מומלץ להגיש עם טחינה.
יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים.