צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל
מופלטה מדפי אורז
אם הכנו בורקס מדפי אורז, מלאווח ואפילו ג'חנון מדפי אורז, למה בעצם שלא נכין ממנו גם את מלכת הבצק של סוף פסח - המופלטה? פחות עבודה, פחות בלגן והרבה פחות קלוריות. ובעצם, למה בכלל לחכות לסוף פסח?
רון יוחננוב | mako אוכל
| פורסם 19/04/22
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
חבילת דפי אורז (כל מופלטה - 3 דפים)
לבלילה:
כוס חלב/מים
2 כפות סילאן
ביצה
להגשה:
חמאה
דבש
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה (שתהיה מספיק רחבה להכיל את דפי האורז) חלב (או מים), סילאן וביצה.
2 מחממים מחבת ומשמנים בשמן/חמאה.
3 טובלים ומרטיבים דף אורז משני הצדדים (שימו לב - לא משרים) בקערה ומניחים על המחבת החמה. מרטיבים דף נוסף ומניחים מעליו - סך הכל שלושה דפי אורז לכל מופלטה.
4 מטגננים היטב 2-3 דקות מכל צד, עד שהמופלטה קריספית וזהובה.
5 מורחים חמאה ודבש, מגלגלים ומגישים חם.
רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".