אוכל
צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל

לחמניות בשר

כלל בסיסי של החיים הוא שכל מה שטעים - יהיה טעים אפילו יותר בתוך בצק. המתכון הזה הוא עוד הוכחה לאמת הקמאית הזו: תבשיל בקר שמסתתר בתוך לחמנייה ביתית, מה יכול להיות יותר מפתה מזה?

רותם ליברזון | mako אוכל | פורסם 05/12/22 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.3 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לבצק (20 לחמניות):

1 ק"ג קמח לבן

3 כפות סוכר לבן

2 כפות שמרים יבשים

2 וחצי כוסות מים (600 מ"ל)

חצי כוס שמן זית

1 כף מלח

למילוי:

3 כפות שמן זית

500 גרם בשר בקר לבישול ארוך, כתף או צוואר, חתוך לקוביות

1 בצל גדול, קצוץ דק

4 שיני שום, קצוצות

1 כפית פפריקה מתוקה

רבע כפית פלפל שחור טחון

חצי כפית מלח

1 צ'ילי יבש קטן

מים לבישול הבשר (בערך ליטר וחצי)

להברשה וקישוט:

ביצה טרופה

שומשום

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: לשים את כל מרכיבי הבצק מלבד המלח במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית כ-7 דקות, עד שנוצר בצק גמיש ורך. מוסיפים את המלח ולשים עוד 4 דקות. מכסים את הקערה ומניחים להתפחה של לפחות שעה וחצי.

לחמניות בשר - לחמניות במילוי תבשיל בשר (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
לחמניות במילוי תבשיל בשר|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

2 מכינים את הבשר: מחממים מחבת רחבה עם שמן זית. מטגנים את הבצל והשום כ-4 דקות, מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהבשר שחום.

3 מוסיפים את התבלינים ומטגנים עוד כדקה. מוסיפים מים עד לכיסוי הבשר, מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה, עד שהבשר רך. מצננים.

4 מוציאים את קוביות הבשר ומפרקים אותן לסיבים.

5 הרכבת המנה: מחממים את התנור ל-180 מעלות.

6 מחלקים את הבצק ל-20 כדורים. משטחים כל כדור לדיסקית בקוטר של 10 ס”מ, ומניחים בה 1-2 כפות מהבשר המפורק. סוגרים היטב לצורת כדור.

7 מסדרים את הלחמניות בתבנית מרופדת נייר אפייה. מברישים כל לחמניה בביצה טרופה ומניחים לתפיחה שנייה של 20 דקות. מקשטים בשומשום.

8 אופים את הלחמניות 25-30 דקות, עד שהן שחומות. מגישים חם.

לחמניות בשר - מבפנים (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
לחמניות בשר - מבפנים|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

>> לבלוג של רותם ליברזון

בתיאבון!