אוכל
צילום׃ רותם ליברזון, אוכל טוב, mako

מאפה פילו עם בצל מקורמל

כשאנחנו רואים מתכון מהסוג הזה - מתחשק לנו מיד לנסות. הוא לא מסובך להכנה ולא דורש ידע מקדים באפייה, פשוט לביצוע ונראה מיליון דולר. כמעט לא נעים להודות כמה זה קל! הכי חשוב: אל תתעצלו בקרמול הבצל

רותם ליברזון | אוכל טוב, mako | פורסם 09/01/23 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חבילת בצק פילו (6 דפים)

4 בצלים, פרוסים דק

שמן זית

מלח

פלפל שחור

2 ענפי תימין

לקישוט:

שומשום

אופן ההכנה:

1 מטגנים במחבת עם שמן זית על חום בינוני את הבצלים עד שהם משחימים ורכים (להקפיד לא לשרוף, אלא להשחים אותם לאט לאט). מתבלים במלח, תימין ופלפל, ומצננים.

2 משמנים היטב 6 דפי פילו ומקווצ'צ'ים אותם אחד אחד. מניחים את כל העלים בתבנית (קוטר 20/22 ס"מ) אחד מעל השני, כך שהקצוות נשארים מחוץ לתבנית.

3 מחממים תנור ל-180 מעלות.

4 מניחים מעל הדפי פילו את הבצלים המקורמלים. מקשטים את הקצוות של דפי הפילו בשומשום ומכניסים לתנור לרבע שעה או עד שהפילו שחום. 

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

>> לבלוג של רותם ליברזון

בתיאבון!