קציצות עם במיה ועגבניות
מי היה מאמין שהעיקרית המושלמת לליל הסדר לוקחת רק שעה אחת - שעה ורבע אם אתם רוצים להשחיל באמצע כוס קפה. ידענו שרותם ליברזון תפציץ לנו מנה לקראת החג, רק לא ידענו כמה פשוט זה הולך להיות
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לקציצות:
חצי קילו בשר טלה או בקר טחון
קליפה מגוררת מלימון אחד
כוס כוסברה או פטרוזיליה קצוצה דק
בצל אחד בינוני, קצוץ דק
3 כפות קמח מצות או קמח שקדים
2 ביצים
מלח
פלפל שחור
קורט קינמון
שמן זית, לטיגון
לסיר:
שמן זית לטיגון
12 עגבניות שרי, חתוכות לאורכן לחצי
חבילת במיה הודית, חתוכה לאורכה לחצי
2 שיני שום, פרוסות דק
רבע צ'ילי ירוק טרי, פרוס דק
מיץ מחצי לימון
חצי כוס מרק עוף
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצות ובודקים תיבול. יוצרים קציצות מאורכות ומטגנים במחבת עם שמן זית עד שהן שחומות מכל הכיוונים. מוציאים לצלחת.
2 במחבת רחבה מקפיצים את חצאי העגבניות בשמן זית עד שהן טיפה נחרכות, כ-4 דקות.
3 מוסיפים את חצאי הבמיה ואת השום והצ'ילי וממשיכים להקפיץ עוד 3-4 דקות.
>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון
4 מוסיפים את הקציצות, את מיץ הלימון, את המרק, המלח והפלפל ומבשלים עוד כ-5 דקות, עד שהתבשיל מוכן והקציצות עשויות.