אוכל
צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל

מרק ירקות עם אטריות

חברים, סגרנו לכם את הפינה של מרק להיום: קצת ירקות שאנחנו אוהבים, תיבול בסיסי - כי לא צריך יותר - ואטריות דקות שנותנות למרק נפח וגוף, כדי שיוכל לחמם לנו את הבטן טוב טוב

רותם ליברזון | mako אוכל | פורסם 02/01/23 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.6 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

שמן זית, לטיגון

בצל, קצוץ לקוביות

3 שיני שום, קצוצות

חצי כרובית, מפורקת לפרחים קטנים

חצי ברוקולי, מפורק לפרחים קטנים

2 עלי דפנה

פלפל צ'ילי יבש

ליטר ציר או מים

4 קישואים, קצוצים לקוביות קטנות

חבילת פטרוזליה, קצוצה דק

מלח

כוס אטריות דקות

אופן ההכנה:

1 מטגנים בסיר את הבצל והשום עד לשקיפות עדינה, כשתי דקות.

2 מוסיפים את הכרובית, הברוקולי, עלי הדפנה והצ'ילי ואז את הציר או המים. מביאים לרתיחה.

3 מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כרבע שעה.

4 מוסיפים את הקישואים והפטרוזיליה, ממליחים ומבשלים עוד רבע שעה, עד שהירקות מתרככים אבל עדיין נגיסים.

5 מבשלים אטריות ומוסיפים למרק.

מרק ירקות עם אטריות - והרבה פטרוזיליה (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
מרק ירקות עם אטריות - והרבה פטרוזיליה|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

** עדיף להוסיף אטריות רק למנות שמגישים ולא לסיר כולו, כדי שלא ימשיכו "לשתות" את המרק במקרר.

** אם משתמשים בציר עוף או בשר המרק כמובן אינו פרווה ואינו צמחוני.

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

>> לבלוג של רותם ליברזון

בתיאבון!