עוגת גבינה גבוהה ומרשימה
מתכון לעוגת גבינה אפויה שמטפסת למעלה כמו חיה רעה - פשוט כי מאפשרים לה לעשות את זה. אז גבינה אפויה יש - מה עוד נשאר לכם לתכנן לקראת שבועות?
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית בקוטר 22 ס"מ:
500 גרם גבינת שמנת
500 גרם ריקוטה
כפית תמצית וניל
5 כפות קורנפלור
5 כפות קמח תפוחי אדמה
כפית קליפת לימון מגוררת
5 ביצים מופרדות
שלושת רבעי כוס סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומניחים בתחתיתו תבנית עם מים רותחים.
2 מערבבים בקערה את הגבינות, תמצית הווניל, הקורנפלור, קמח תפוחי האדמה, קליפת הלימון והחלמונים, עד לקבלת תערובת אחידה.
3 בקערה שנייה מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף מבריק ויציב.
4 מקפלים את הקצף בעדינות לתוך תערובת הגבינה.
>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון
5 משמנים היטב תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ ומרפדים את השוליים ברצועת נייר אפייה שמגיע עד 2 ס"מ יותר מגובה התבנית (זה יאפשר לעוגה לעלות).
6 מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים 50 דקות, או עד שהעוגה יציבה ושחומה מבחוץ.
7 מצננים היטב ומכניסים למקרר לכמה שעות, ועדיף לילה. לפני ההגשה מקשטים באבקת סוכר.