מרק קישואים עם בצקניות
מרק טחון של קישואים, תפוחי אדמה, בצל ירוק ותבלינים, שמשתדרג עד הכוכבים עם כופתאות שמכינים מקמח עדשים כתומות. עזבו כמה שהוא בריא - כיף גדול יותר מקערה כזו ביום קר פשוט אין
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
7 קישואים, חתוכים גס
2 תפוחי אדמה קטנים, קלופים וחתוכים גס
7 גבעולים של בצל ירוק (החלק הלבן והירוק)
5 שיני שום שלמות
3 כפות שמן זית
4 ענפי תימין
מלח
צ'ילי גרוס
מעט כורכום, אם אוהבים
לבצקניות:
כוס קמח עדשים כתומות
ביצה
2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
בצל לבן, טחון לגמרי (עם הנוזלים)
2 כפות שמן זית
כפית גדושה של מלח
פלפל שחור לפי הטעם
כף שמן זית נוספת, לבישול
אופן ההכנה:
1. מטגנים מעט את הבצל הירוק ואת השום בסיר עם שמן זית. מוסיפים את שאר המרכיבים (למעט התבלינים) וליטר של מים ומביאים לרתיחה.
2 מבשלים על אש בינונית עד שתפוחי האדמה רכים. מוציאים את ענפי התימין, מתבלים את המרק במלח וצ'ילי (וכורכום, אם רוצים) ומעבירים לבלנדר. טוחנים למרקם חלק לגמרי ומחזירים לסיר. טועמים ומתקנים תיבול. אם סמיך מדי - מוסיפים עוד מים ובהתאם עוד מלח.
>> המתכון פורסם לראשונה בבלוג של רותם ליברזון
>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון
3 בינתיים מכינים את הבצקניות: מערבבים היטב את כל המרכיבים. מרתיחים סיר עם מים ומוסיפים כף של שמן זית.
4 מכניסים כמות של חצי כפית מהבצק למים הרותחים. ממשיכים כך עם כל הבצק.
5 מבשלים כ-6 דקות עד שהכופתאות יציבות ומבושלות היטב. מוציאים אותן עם כף מחוררת לקערה.
6 מזלפים מעט שמן זית וצ'ילי חריף או פפריקה ומגישים מיד, עם 5-6 כופתאות לכל מנה.