אוכל
צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל

אורז צהוב

פעם בכמה זמן בא לנו קצת לגוון, להפתיע את עצמנו ואת האורחים ולהכניס צבע לסיר האורז הקבוע שלנו. הפעם אנחנו הולכים על אורז צהוב בתיבול כורכום וזעפרן שגם צובעים אותו בצהוב וגם מוסיפים יופי של טעם

רותם ליברזון | אוכל טוב, mako | פורסם 07/02/22 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 כוסות אורז יסמין

מעט שמן זית (לטיגון)

4 כוסות מים רותחים

כפית גדושה מלח

חצי כפית כורכום

4-5 חוטי זעפרן (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מחממים שמן בסיר בינוני ומטגנים את האורז. מערבבים היטב עד שכל האורז מכוסה בשמן הזית.

2 מוזגים על האורז את המים הרותחים ומערבבים היטב.

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

3 מוסיפים לסיר מלח, כורכום וזעפרן, ומערבבים שוב.

4 מביאים לרתיחה, מעבירים לאש נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים 7-8 דקות.

5 מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה לעוד 10 דקות לפחות. מפרידים את גרגירי האורז בעזרת מזלג ומגישים. בתיאבון!

אורז צהוב על הצלחת (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
אורז צהוב על הצלחת|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל