אוכל
צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל

פלפלים חריפים קלויים

קראנו להם הג'וקר של המטבח כי הם משדרגים מנה: פסטות, סלטים, מאפים, כריכים, רטבים, באמת הכל. וכמובן שמושלמים לאכילה גם ככה כמו שהם. זה הבסיס של רותם ליברזון לפלפלים קלויים: תנור, קילוף, שמן זית ושום

רותם ליברזון | mako אוכל | פורסם 09/07/24 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

6-7 פלפלים חריפים (איזה סוג שאוהבים)

שן שום

כוס שמן זית (אולי תצטרכו פחות)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות.

2 מכניסים את הפלפלים (עם הקליפה) לקלייה בתנור עד שמשחימים משני הצדדים (יכול לקחת כחצי שעה, פחות או יותר, תלוי בפלפלים וכו').

3 מעבירים את הפלפלים לקופסה או קערה עם ניילון נצמד למשך חצי שעה (האדים בתוך כלי סגור יתרמו לקילוף הרבה יותר יעיל).

4 מקלפים בעדינות את הפלפלים ומעבירים לכלי עם שן שום פרוסה. מכסים את את הפלפל בשמן זית, סוגרים את הכלי ומניחים לפחות לשעתיים במקרר לפני שאוכלים.