צילום׃ רותם ליברזון, אוכל טוב, mako
סלט פריקי
מתכון לסלט פריקי שהוא ארוחה שלמה, מזינה וטעימה: מטגנים עם מעט שמן זית בצל ופריקי, מבשלים ומצננים, ובינתיים קוצצים ירקות טובים: כרוב בשני צבעים, מלפפון וצ'ילי קטן, ומתבלים עם שמן זית, מיץ לימון ומלח
רותם ליברזון | אוכל טוב, mako
| פורסם 20/02/23
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
כוס פריקי
בצל, קצוץ דק
חצי כוס צימוקים
כוס כרוב אדום קצוץ
כוס כרוב לבן קצוץ
מלפפון גדול, קצוץ
צ'ילי אדום טרי, קצוץ
לתיבול:
שמן זית
מיץ מחצי לימון
מלח
אופן ההכנה:
1 שוטפים היטב את הפריקה ומסננים.
2 מחממים מעט שמן זית (3 כפות) במחבת ומטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים את הפריקי, מטגנים עוד דקה-שתיים, מכסים במים רותחים ומבשלים על אש קטנה עד לרמת הנגיסות המועדפת (15-30 דקות). מצננים לחלוטין.
3 מערבבים את הפריקי ושאר המרכיבים בקערה גדולה, מתבלים בשמן זית, מיץ לימון ומלח לפי טעמכם ומגישים.
>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון
בתיאבון!