צילום׃ רותם ליברזון, אוכל טוב, mako
קציצות טונה
אם עדיין לא נחשפתם לעולמן המופלא של קציצות הטונה, אנחנו ממש ממליצים לכם לעשות ספתח עם המתכון הזה. העבודה סמלית בלבד, והתוצאה - כמו קפסולה של כריך תוניסאי מושקע. יחסי עלות-תועלת שכאלה לא מוצאים בכל יום
רותם ליברזון | אוכל טוב, mako
| פורסם 27/06/22
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
קופסת טונה בשמן זית (160 גרם), מסוננת
חצי בצל לבן, קצוץ דק
חופן עלי כוסברה או פטרוזיליה, קצוצים דק
2 ביצים
חצי כוס פירורי לחם
כפית גדושה ממרח לימונים כבוש
חצי כפית אריסה (לא חובה)
חצי כפית מלח
לטיגון ולהגשה:
שמן חצי עמוק
פלחי לימון
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל המרכיבים.
2 יוצרים כ-8 קציצות ומטגנים בשמן חצי עמוק עד השחמה משני הצדדים.
3 מגישים מיד (מומלץ עם פלח לימון).
>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון
** לגרסה אפויה: מחממים תנור ל-200 מעלות. משמנים נייר אפייה ומסדרים את הקציצות. משמנים גם מלמעלה. אופים עד שהקציצות משחימות מצד אחד, כרבע שעה, הופכים ואופים עד שמשחימות מהצד השני - כ-5 דקות.