אוכל
צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל

גיבץ' ירקות מושלם

גבץ' זה ממש לא משהו מכינים רגע לפני שזורקים ירקות לפח - זה רטטוי בלקני, מנת ירקות טעימה עשירה ונפלאה שבהדרגה מוסיפים לסיר עוד מרכיבים ואז מעבירים לתנור לטאץ' אחרון של הסמכה. בקיצור: תכינו משהו לניגוב

רותם ליברזון | mako אוכל | פורסם 06/11/23 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 82 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חציל

בצל

פלפל אדום

3 זוקיני

4 עגבניות

10 שיני שום פרוסות

רסק עגבניות (100 גרם)

כוס מים רותחים

מלח

פלפל שחור

2 ענפי תימין

שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:

1 חותכים את החצילים לקוביות. מחממים שמן זית במחבת עמוקה/סוטאז' ומטגנים את החצילים עד להזהבה. מוציאים את קוביות החצילים לצלחת ושומרים בצד.

2 בינתיים חותכים את כל שאר הירקות לקוביות. מוסיפים לאותה מחבת שבה טוגנו החצילים את הבצל ומטגנים להזהבה. מוסיפים למחבת את הפלפל, ממשיכים לבשל ומוסיפים את הזוקיני, העגבניות והשום. ממשיכים לבשל תוך ערבוב מדי פעם כ-10 דקות.

3 מחממים תנור ל-180 מעלות.

4 מחזירים לסיר גם את החצילים ואז מוסיפים את הרסק, המים והתימין. מערבבים, מביאים לרתיחה, מתבלים, מכסים ומבשלים ל-10 דקות.

5 מסירים את המכסה ומכניסים לתנור ל-20 דקות, עד שהתבשיל שחום וזהוב. 

סיר גיבץ' (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
סיר גיבץ'|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

לבלוג של רותם ליברזון

לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

בתיאבון!