אוכל
צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל

דפי אורז במילוי ירקות ועוף

עם בורקס של דפי אורז יש רק בעיה אחת, אבל זאת חתיכת בעיה: הם יוצאים צמיגיים רצח, ולבורקס צמיגי כבר יותר קשה לקרוא בורקס. רותם ליברזון פותרת את הבעיה הזו בקלילות מעוררת השתאות, ועל הדרך מפגיזה עם המלית

רותם ליברזון | mako אוכל | פורסם 06/03/23 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 2.1 33 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

דפי אורז

מעט שמן שומשום, לטיגון

למילוי:

חצי קילו עוף טחון

1 גזר, מגורר

1 בצל, מגורר

4 שיני שום, מגוררות

חצי כוס פטרוזליה קצוצה

3 ענפי סלרי, קצוצים

מלח

פלפל שחור

4 ס"מ שורש ג'ינג'ר, מגורר

4 כפות רוטב סויה

למטבל:

צ'ילי חריף לפי הטעם, פרוס דק

5 כפות רוטב סויה

5 כפות מיץ לימון

מעט כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

1 טוחנים את כל מרכיבי המילוי במעבד מזון לקבלת עיסה חלקה ואחידה.

2 מניחים דף אורז במים לחצי דקה, מוציאים ומניחים על צלחת משומנת. מניחים באמצע כף מהמלית ומקפלים מכל הצדדים לקבלת ריבוע שהמלית שבתוכו שטוחה. ממשיכים כך עד שהמלית נגמרת.

3 מחממים מחבת עם מעט מאוד שמן שומשום על אש בינונית ומטגנים את הכיסונים משני הצדדים כ-2-3 דקות מכל צד או עד שמשחים והעוף בפנים מבושל לחלוטין. בזכות הטיגון דפי האורז נעשים פריכים ומאבדים מהצמיגיות.

4 מערבבים את חומרי המטבל ומגישים.

דפי אורז במילוי ירקות ועוף - הטיגון (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
דפי אורז במילוי ירקות ועוף - הטיגון|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

>> לבלוג של רותם ליברזון