אוכל
צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל

עגבניות ממולאות צמחוניות

ממולאים לא חייבים להיות טרחה של שעות שבסופן מתקבלת מנה בשרית כבדה. הם יכולים להיות מנה קיצית שמכינים צ'יק צ'ק, ומגישים עם יוגורט יווני צונן וצח

רותם ליברזון | mako אוכל | פורסם 12/06/23 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

6 עגבניות בשלות

למילוי:

חצי כוס אורז עגול

בצל, קצוץ דק

3 שיני שום, כתושות

קליפה מגוררת מלימון אחד

רבע כוס שמן זית

כוס פטרוזליה קצוצה

מלח

פלפל שחור

לרוטב:

מעט שמן זית

2 שיני שום, קצוצות

200 גרם עגבניות מרוסקות

כוס מים

מלח

פלפל שחור

מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 חותכים את ראשי העגבניות ומרוקנים את תוכן בכפית לתוך קערה גדולה.

3 מוסיפים לקערה את כל חומרי המילוי ומערבבים.

4 ממלאים את העגבניות ומסדרים אותן בתבנית קטנה.

5 מכינים את הרוטב: מטגנים את השום ומוסיפים את העגבניות המרוסקות. מוסיפים מים, תבלינים ולימון, מביאים לרתיחה ומבשלים רבע שעה.

6 שופכים את הרוטב כך שיכסה את העגבניות. מכסים את התבנית וצולים חצי שעה בתנור.

** מומלץ להגיש עם יוגורט יווני.

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

>> לבלוג של רותם ליברזון

בתיאבון!