צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל
מעטפות פילו בגבינת פטה ודבש
זאת כנראה המנה הכי קלה ומרשימה שאפשר להכין לחג, ויש בה רק 5 מרכיבים: משולשים של עלי פילו שמחביאים קוביית פטה ומוגשים עם זילוף נדיב של דבש ניגר
רותם ליברזון | mako אוכל
| פורסם 16/08/21
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
חבילת דפי פילו, שהופשרה לילה במקרר
שמן זית
חבילת גבינת פטה איכותית
שומשום
דבש
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות. גוזרים את דפי הפילו לרצועות ברוחב 5 ס"מ.
>> עוד מתכונים לראש השנה
>> עוגת דבש בחושה קלאסית לראש השנה
2 משמנים היטב כל רצועה בשמן זית ומניחים בקצה התחתון חתיכה של גבינת פטה.
3 מקפלים משולש של פילו על הפטה וממשיכים לקפל שוב ושוב בצורת משולש עד סוף רצועת הפילו. מסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה.
4 מברישים את החלק העליון של משולשי הפילו במעט שמן זית וזורים מעט שומשום.
>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון
5 אופים 15 דקות, או עד שהפילו שחום ופריך.
6 מוציאים מהתנור, מזליפים מעט דבש ומגישים חם.