אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

מעטפות פילו בגבינת פטה ודבש

זאת כנראה המנה הכי קלה ומרשימה שאפשר להכין לחג, ויש בה רק 5 מרכיבים: משולשים של עלי פילו שמחביאים קוביית פטה ומוגשים עם זילוף נדיב של דבש ניגר

רותם ליברזון | mako אוכל | פורסם 16/08/21 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 52 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חבילת דפי פילו, שהופשרה לילה במקרר

שמן זית

חבילת גבינת פטה איכותית

שומשום

דבש

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות. גוזרים את דפי הפילו לרצועות ברוחב 5 ס"מ.

>> עוד מתכונים לראש השנה

>> עוגת דבש בחושה קלאסית לראש השנה

2 משמנים היטב כל רצועה בשמן זית ומניחים בקצה התחתון חתיכה של גבינת פטה.

3 מקפלים משולש של פילו על הפטה וממשיכים לקפל שוב ושוב בצורת משולש עד סוף רצועת הפילו. מסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה.

4 מברישים את החלק העליון של משולשי הפילו במעט שמן זית וזורים מעט שומשום. 

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

>> לבלוג של רותם ליברזון

5 אופים 15 דקות, או עד שהפילו שחום ופריך.

6 מוציאים מהתנור, מזליפים מעט דבש ומגישים חם.