עוגת בולונז מטריפה
אם לספגטי בולונז ולפשטידת אטריות היה נולד ילד, הוא היה בדיוק המנה היפה והנהדרת הזאת: מעין עוגה שמבחוץ היא שחומה ופריכה ומבפנים עסיסית ורווית טעמים. כמו שאפשר לראות, המשולש הראשון כבר עמוק אצלנו בבטן
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
חבילת ספגטי מספר 5
מעט שמן זית, לטיגון
בצל לבן גדול, קצוץ דק
3 שיני שום, קצוצות דק
חצי קילו בשר טחון פעמיים
2 כפות גדושות רסק עגבניות
מלח
פלפל שחור בנדיבות
כפית אורגנו
כפית בזיליקום יבש
כפית צ'ילי גרוס (למי שאוהב חריף)
2 עלי דפנה
בקבוק וחצי רוטב עגבניות מוכן לפסטה (600 גרם)
4 ביצים
אופן ההכנה:
1 מבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן בסיר עם הרבה מים רותחים ומלח.
2 במחבת רחבה מטגנים בצל עד להזהבה קלה 3-4 דקות. מוסיפים את השום והבשר ומטגנים 2 דקות נוספות. מוסיפים רסק עגבניות ותבלינים ומערבבים יחד עוד 2 דקות.
3 מוסיפים את רוטב העגבניות ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה 20 דקות עד להסמכה.
>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון
4 מוסיפים את הספגטי לרוטב ומערבבים היטב כך שהרוטב יעטוף את הפסטה מכל הצדדים. מצננים לחלוטין.
5 מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב.
6 מחממים תנור ל-180 מעלות.
7 מעבירים את התערובת לתבנית אפייה בקוטר 24 ומשטחים מעט.