אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

אגרול ביתי

כשאנחנו עוצרים לחשוב כמה כסף וקלוריות בזבזנו על אגרולים קנויים נעשה לנו רע. באמת. מהיום - אנחנו עם רותם ליברזון והמתכון הזה

רותם ליברזון | mako אוכל | פורסם 07/06/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 66 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

20 עלי בצק קפואים לאגרול (או לסיגרים)

2 כפות שמן, לטיגון

3 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק

פלפל צ'ילי חריף, לפי הטעם

2 שיני שום, כתושות

5 בצלים ירוקים, קצוצים

3 גזרים, קלופים וחתוכים לרצועות דקות

1 פלפל אדום, חתוך לרצועות דקות

חצי ראש כרוב קטן, חתוך לרצועות דקות

סלסילת נבטי שעועית

2 כפות רוטב דגים (לא חובה)

כף רוטב צ'ילי מתוק

2 כפות רוטב סויה

100 גרם אטריות שעועית או אורז דקות, מושרות ל-2 דקות במים רותחים ומסוננות

צרור קטן של כוסברה, קצוץ דק

שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1 בווק או במחבת גדולה מטגנים כמה שניות את הג'ינג'ר, הצ'ילי והשום. מוסיפים את החלק הלבן של הבצל הירוק ואת הגזר והפלפל. מקפיצים 2 דקות ואז מוסיפים את הכרוב והנבטים להקפצה של 2 דקות נוספות.

2 מוסיפים את רוטב הדגים, רוטב הצ'ילי המתוק, רוטב הסויה והאטריות. מערבבים ומצננים לגמרי, ואז מוסיפים את הכוסברה ואת שאר הבצל הירוק.

3 משמנים מעט את השוליים של עלה הבצק ומניחים כף גדושה מתערובת הירקות במרכז בחלק הקרוב אליכם. מקפלים את השוליים משני הצדדים למרכז ומגלגלים לסיגר עבה יחסית. חוזרים על הפעולה עם שאר העלים.

4 מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הסיגרים כשהצד המקופל פונה למטה, עד שהסיגרים זהובים ופריכים. מגישים מיד עם רוטב חמוץ מתוק (אפשר לקנות בסופר) או עם רוטב צ'ילי מתוק.

 >> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

>> לבלוג של רותם ליברזון

בתיאבון!