אוכל
צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל

פוקצ'ה ביתית

מתכון לפוקצ'ה, מהמנות הראשונות הטעימות שיש, וכזאת שאיכשהו תמיד מתחסלת ראשונה. כשהלחם כל כך אוורירי אי אפשר להפסיק לנשנש. אנחנו הלכנו על פוקצ'ות מאורכות, אבל מוזמנים לגוון

רותם ליברזון | mako אוכל | פורסם 03/01/22 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 180 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 קילו קמח

1 כף שמרים יבשים

3 כוסות (700 גרם) מים קרים

1 כף גדושה מלח עדין

4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, שמרים ומלח. מוסיפים שמן זית ולשים במהירות נמוכה.

2 מוסיפים מים בהדרגה ולשים 10 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש שנפרד משולי הקערה.

3 מכסים במגבת נקיה עד להכפלת הנפח.

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

>> לבלוג של רותם ליברזון

4 מחלקים לכדורים (כמספר הפוקצ'ות שאתם מעוניינים להכין. במתכון הזה הוכנו 8 פוקצ'ות מוארכות בגדל בינוני).

5 מניחים לכדורים לתפוח 20 דקות.

6 מחממים תנור ל-200 מעלות.

7 פותחים את הכדורים לרצועות (או לכל צורה אחרת שרוצים), מורחים במעט שמן זית ומכניסים לתנור לאפייה 20-25 דקות עד לתפיחה והזהבה יפה.

* אפשר להניח מעל הפוקצ'ה כל מה שאוהבים ולהכניס שוב לתנור לחמש דקות לצריבה אחרונה או להניח עגבניות טריות וירוקים ולהגיש מיד. בתיאבון!