אוכל
צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל

סלט חצילים מרוקאי

מה הופך סלט חצילים למרוקאי? הרבה דברים: הטיגון, כמויות השום, הכוסברה והתיבול. מצפים לכורכום ולכמון? תתפלאו, יש עוד גרסאות, וזאת פשוט מושלמת

רותם ליברזון | mako אוכל | פורסם 28/11/22 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

2 חצילים מאורכים, לא קלופים

2 כפות מלח גס

שמן לטיגון עמוק

חצי חבילה כוסברה, קצוצה דק

כף שום כתוש

מיץ מחצי לימון

חצי כפית פפריקה מתוקה

מעט מלח

אופן ההכנה:

1 חותכים את החצילים לרצועות בעובי 3 ס"מ או קוביות.

2 מסדרים את החצילים על רשת, מפזרים מלח גס ומשאירים למנוחה של שעה. לאחר שעה מנקים את החצילים מהמלח ומנגבים במגבת נייר.

3 מחממים את השמן במחבת רחבה על להבה בינונית, וכשהוא חם מטגנים את החצילים מכל הצדדים עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג.

4. מערבבים את החצילים בקערה עם הכוסברה הקצוצה, השום, מיץ הלימון, הפפריקה והמלח.

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

>> לבלוג של רותם ליברזון

בתיאבון!