אוכל
צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל

פסטה רוזה

אם הייתה נערכת תחרות למציאת הדרך הכי משתלמת להעביר 30 דקות, מצב רציני שהפסטה הזאת הייתה זוכה. רוטב ורדרד נעים וטעים של עגבניות ושמנת, גבעה של פרמזן מעל - מה כבר יכול לנצח את זה?

רותם ליברזון | mako אוכל | פורסם 26/05/22 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 1671 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

50 גרם חמאה

רבע כוס שמן זית

500 גרם פסטה פנה

קופסה גדולה של עגבניות מרוסקות (750 גרם)

מכל שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל)

מלח

פלפל שחור

חצי כוס עלי בזיליקום טריים

100 גרם פרמזן מגורר

2 שיני שום כתושות

חצי כוס ממי בישול של הפסטה

אופן ההכנה:

1 מחממים בסיר את החמאה ושמן הזית ומטגנים את השום חצי דקה.

>> לבלוג של רותם ליברזון

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

2 מוסיפים לסיר את העגבניות והשמנת המתוקה ומבשלים שתי דקות. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את עלי הבזיליקום. מבשלים על אש נמוכה עוד 10 דקות.

3 מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

4 כשהפסטה מוכנה מסננים ומעבירים אותה לסיר של הרוטב עם חצי כוס ממי הבישול. מבשלים על אש גבוהה עוד 2 דקות.

5 מוסיפים את הפרמזן ומערבבים. מגישים מיד עם עוד המון פרמזן מעל.