צילום׃ אמיר מנחם
פטריות פורטובלו ממולאות בגבינות
מנת פתיחה מושלמת לשבועות, ובכלל לחיים: פטריות פורטובלו בשרניות ממולאות במיקס גבינות (פטה, בולגרית, פרמזן, שמנת) ותיבול מדויק של תימין, פטרוזיליה ושום. ההנאה מובטחת
רותם ליברזון | mako אוכל
| פורסם 03/05/21
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
2 סלסלות פטריות פורטובלו
למלית:
300 גבינת פטה עיזים מגורדת
100 גרם גבינה בולגרית מגורדת
4-5 כפות גדושות גבינת שמנת
1 כף עלי תימין טריים קצוצים
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
1 בצל ירוק קצוץ דק (רק החלק הירוק)/עירית
קורט פלפל צ'ילי
פלפל שחור גרוס דק
2 שיני שום כתושות
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה את כל מרכיבי המילוי מלבד הפרמזן, עד שמקבלים תערובת אחידה.
2 תולשים את הרגליים של הפטריות ומתבלים את הפטריות השלמות במעט מלח מבפנים.
3 יוצרים קציצות מתערובת הגבינות ומכניסים לפטריות. מפזרים מעל כל פטרייה מעט מגבינת הפרמזן המגוררת ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון
4 אופים בחום של 200 מעלות כ-10 דקות, עד שהגבינה נמסה והפטריות מזהיבות מלמעלה.